The basics om te starten met couponing

Couponvoorbeeld

Couponvoorbeeld Couponing België

Er is in de groep (‘Couponing België’ op Facebook) heel wat vraag van nieuwe leden over hoe ik en nog anderen dit juist doen..
Ik kan jullie nu wel al vertellen dat boodschappen doen met bonnen heel wat voorbereidingswerk vraagt en dat het wel wat tijd van je nodig heeft.

 1. Bonnen verzamelen
 2. Bonnen klasseren
 3. Promoties in de gaten houden
 4. Promoties zoeken a.d.h.v je bonnen
 5. Je berekeningen maken
 6. Effectief naar de winkel gaan om je boodschappen (je kan dit ook online doen met bv. Bij Colruyt met Collect en Go.)

Zoals je kan zien gaan er heel wat stappen vooraf. Ik leg in dit blogbericht vooral uit, hoe ik de meest ideale aankoop doe en wat ik daar voor nodig heb.

Dus, hier gaan we dan.

Voorbeeld:
We gaan naar Colruyt want zoals we konden zien in de folder van deze week staat de Miracoli intense pasta saus daar deze week met een ‘rode prijs*’aan €1,82. We kopen 6 potjes.
Daarbovenop is er deze week ook ‘xtra korting*’ op dit product, namelijk 33,34% vanaf 3 stuks, dit komt overeen met 2+1 gratis.
Een tijdje geleden waren er bonnen op de Metro  krant geplakt.
Als je die bonnen dus had, kon je met deze promotie een fikse slag slaan.
De berekening gaat dan als volgt, hou gewoon in je achterhoofd dat je per product/1 bon kan afgeven.
Dus als je bonnen verzameld is het altijd handig dat je dit doet in drie -viervoud, dit rekening houdend met het feit dat de meeste promoties bij Colruyt vanaf 3 stuks zijn 😅.
Dus, nu de effectieve berekening aan de kassa.

6 x €1,82 = €10,92
€10,92 – €3,64 (Xtra korting) = €7,28
€7,28 – €9 (kortingsbonnen van €1,5 x 6 stuks) = -€1,72

Je krijgt hier €1,72 terug.
En hebt dus 6 potten pastasaus en pure winst. ☺️

Een tip: zorg er best voor dat je met dat minsaldo andere producten meeneemt. Ze zijn toch gratis dan en je krijgt geen ‘last’ aan de kassa. In principe horen ze het minsaldo uit te betalen want de bonnen worden terugbetaald door de producenten. Maar liever voorkomen dan genezen zeg ik altijd.

Ik hoop nu dat dit enigszins duidelijk is. Als jullie nog vragen hebben mogen jullie ze altijd stellen in de groep Couponing België of op mijn persoonlijke pagina Couponing Soof

Liefs,
Soof

Advertentie

4 gedachten over “Couponvoorbeeld”

 1. Hoi! Je zegt dat je je niets moet aantrekken van dat de bonnen niet comuleerbaar zijn met andere acties, maar op veel plaatsen nemen ze ze toch niet aan dan heb ik ondervonden. Wat doe jij dan als je dat voor krijgt?

  Like

 2. Hoi ik heb een vraag Ivm 2+1 bonnen. Klopt het dat de laatste 3 cijfers op die bonnen de waarde zijn? Als dat zo is en de winkelwaarde ligt lager wat doe je dan best?
  Mvg miranda

  Like

  1. Hoi Miranda,

   Het klopt inderdaad dat die laatste cijfers de waarde van de bon zijn. Als de winkelwaarde lager ligt dan is dat gewoon zo 😅. De waarde van de bon mag in geen geval aangepast worden aangezien de keten waar je de bon afgeeft de volledige waarde terugbetaald krijgt door de producent/leverancier van de bon.

   Liefs
   Soof

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s