The basics om te starten met couponing

Couponing?! Hoe doe je dat nu eigenlijk? 

Deze vraag, je wil niet weten hoe vaak ik ze krijg (lacht). Maar het is wel een goede! Hoe doe ik dat eigenlijk heel dat couponing gedoe?

Wel, ik zal je in eerste instantie al enkele beginnerstips meegeven.

Tip 1. 

Maak een apart e-mailadres aan om je in te schrijven voor verschillende nieuwsbrieven en om je online kortingsbonnen op te ontvangen.
Zo een apart mailadres is zo handig, al je nieuwsbrieven worden gegroepeerd en je persoonlijke mail voor dagelijks gebruik komt niet vol te staan met reclame, nieuwsbrieven en kortingsbonnen.

Via onze Facebookgroep hebben we bij onze Eenheden een topic waar al een heel aantal nieuwsbrieven gegroepeerd zijn, zo kan je daar heel snel op gaan inschrijven. LET OP: De link zal enkel werken als je lid bent van onze community.

Tip 2. 

Hoe kan je al die kortingsbonnen op orde houden?

Ik ben persoonlijk fan van een bak waarin ik steekkaarten heb zitten die de bonnen op maand/productcategorie/alfabetisch sorteren. Maar ik kan me voorstellen dat dit als starter een beetje te ‘next level’ is. Toen ik jaren geleden begon met bonnen te verzamelen dan deed ik dat in fotoalbums die ik aankocht bij de Action. Maar net zoals bij iedere hobby, heeft iedereen wel zijn manier van werken, dus ik stel voor dat je dat voor jezelf uitmaakt.

Tip 3. 

Enkele websites waar je regelmatig een kortingsbon kan afdrukken.

 1. Pampers.be
 2. Nivea.be
 3. Zininmeer.be
 4. Ilovecheese.be
 5. Balade.be

Tip 4. 

Ga op zoek naar bonnen! En herinner je vooral in die zoektocht, dat ook Rome niet op één dag werd gebouwd. Kortingsbonnen vind je het vaakst terug in de supermarkt. Denk bijvoorbeeld aan Carrefour Market, Carrefour Hypermarkten, Delhaize, Match, … . Je hebt verschillende soorten kortingsbonnen, met winkellogo en zonder winkellogo. De bonnen met winkellogo kan je enkel gebruiken in de winkel waarvan het logo op de bon staat. De bonnen zonder winkellogo kan je gebruiken in elke winkel, tenzij anders beschreven in de voorwaarden op de bon.

Tip 5. 

Ruil afdrukbare kortingsbonnen niet met mensen die je niet kent. Het zit namelijk zo, iedereen kan die bonnen zomaar kopiëren en fraude plegen op jouw naam. Op elke bon staat een naam en een code en zijn dus écht persoonlijk. Vertrouw liever geen vreemden. Voorkomen is altijd beter dan genezen want je kan hier flink mee in de problemen komen.

Liefs
Soof

Advertentie

5 gedachten over “Couponing?! Hoe doe je dat nu eigenlijk? ”

 1. ik begrijp niet hoe je iets gratis krijgt , je kan een bon hebben van 50 cent korting op een product van 90 cent , dus betaal je 40 cent .maar je mag toch maar 1 bon per product geven ook al heb je een 2e andere bon voor hetzelfde product

  Like

  1. Je mag inderdaad maar 1 bon per product afgeven Rob! De kunst is om te wachten op het juiste tijdstip en je bon te combineren met promoties die lopen in supermarkten. Door die combinatie betaal je slechts een fractie van de prijs of zelfs niks. ☺️😉

   Like

  1. Niet cumuleerbaar wil gewoon zeggen dat je geen 2 leveranciersbonnen mag gebruiken op één artikel. Maar met weekpromoties kan je de kortingsbonnen gewoon combineren hoor. Ik en anderen heb het al vaak genoeg gedaan 😅👌🏽

   Liefs
   Soof

   Like

 2. Wauw, alles gelezen nu toch. Ik hoop deze kennis te kunnen verwezenlijken. Echt geen idee of het me gaat lukken. Ben al op stap geweest om bonnen te verzamelen laar dat is helaas gene vette.
  In alle geval vind ik het Top, lief van je Soof dit alles te delen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s